Lootus
Lootus Etusivu
Musiikki
Historia
Ihmiset
Sari
Ilkka
Roope
Jere
Henrik
Kuvia
Linkit
Lootus

Sulje Ikkuna    Keikat    Palaute

UUTISET:

22.12.2006 Demo valmis
02.01.2007 Biisit löytyvät nyt myös osoitteesta www.mikseri.net
03.02.2007 Keikkoja alkaa hieman varmistua. Tarkista keikat -osiosta

MUSIIKKI

Lootus soittaa melankolista raskasta rokkia. Vaikutteita on haettu hieman kaikkialta: Rokista, kansanmusiikista, progesta.... Biisien välillä on suuriakin tunnelmaeroja ja jopa herkkää piano-laulu -fiilistelyäkään ei ole unohdettu.

HISTORIA

Lootuksen taru alkoi talvella 2006 kun samannimisen bändin tie kulki luonnolliseen loppuunsa. Tyylisuunta vaihtui melankoolisesta kansanmusiikkirokista raskaampaan tulkintaan ja miehistö ja naisisto pieneni ja vaihtui yli puolella. Herkkyydestä ei kuitenkaan tingitä, vaan sitä viljellään entistäkin värikkäämmin. Vanhasta Lootuksesta juontuu moni juuri ja muutamat sen aikaiset kappaleet ovat saaneet uudet sovitukset ja rutkasti uutta menoa.
Kevät ja kesä menivät kevyesti treenaillen ja uuden kokoonpanon muotoutumiseen. Uutta ja vanhaa materiaalia on maisteltu monella eri tavalla. Tämän lisäksi muutamat tv-tunnarit ovat tulleet tutuiksi... Syksyn suurin tavoite on ollut demon saaminen purkkiin ja sitä kautta keikkakalenterin mahdollisimman pikainen avaaminen.

Sari

FILE: SARI
LAULU

Sari on ollut Lootuksessa jo alusta alkaen. Bändin muuttaessa musiikillista suuntaansa oli hän heti valmis alkamaan uuden kokoonpanon solistiksi. Osa kappaleista oli jo alunperin tuttuja, mutta tulkinnan muuttuessa kaikki muukin on saanut Sarin mukana uutta potkua. Tähän menoon on äänensä kuin luotu. Rankasta väännöstä herkkään fiilistelyyn on kirjo ja siinä Sari onnistuukin.

LAITTEISTO: -

 

 
 

Ilkka

FILE: ILKKA
KITARA

Kitaristina ja säveltäjänä jo bändin alkuajoista asti. Kitaraan herra tarttui heti 11-vuotiaana, kun viulu alkoi tuntua liian pieneltä soittimelta. Tämän valinnan jälkeen sekä bändit että musiikkityylit ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Soittamisessa ja eteenkin säveltämisessä punaisena lankana on ollut juuri tyylirajojen rikkominen ja perinteen tuominen nykymusiikkiin. Tällä hetkellä ei muita projekteja kuin Lootus.

LAITTEISTO: ESP ltd MH-250 kitara, Walden akustinen 12-kielinen, D'addario 009 kielet, Yamaha DG esivahvistin, Crate Powerblock+2*12"

 
 

Roope

FILE: ROOPE
KITARA / KOSKETTIMET

Yhtyeen Kitaristi ja kosketinsoittaja.

LAITTEISTO: Jackson dkmg kitara, D'addario 9-42 kielet, ibanez plektrat, Boss gt-6 pedaali, Korg Triton...

 
 

Jere

FILE: JERE
BASSO

Yhtyeen Basisti

LAITTEISTO: Ibanez SR 3006, Warwick Sreamer stage I 4 and 6- kielinen basso kitarat, Itse-tehdyt nahka hihnat, D'addario kielet, Tech 21 pedaali, RayBan aurinkolasit...

 
 

Henrik

FILE: HENRIK
RUMMUT / LYÖMÄSOITTIMET

Bändin rumpali, aikaisemmin toiminut The Kuja Orkesterissa.

LAITTEISTO: Tama, Paiste, Proline, Zildjian, Pearl...

www.henkka.info

KUVIA

LOOTUS
Banneri

LINKIT

TULOSSA...